Ekologiska barnkläder

Avivadmin

Ekologiska barnkläder

I takt med att konsumenter blir alltmer medvetna och gör val som är inriktade mot miljö och hälsa behöver textilindustrin också följa med, den som inte gör det kommer att halka efter. När du köper barnkläder eller produkter för barn ska det framgå tydligt om tillverkningen är miljövänlig – gör smarta val!

Det är en underbar känsla att handla och veta att jag som enskild person bidrar till ett mer hälsosamt samhälle där mina barn kan leva i en sundare omgivning. Om vi alla tänker på det sättet kommer vi att kunna förändra – alla som deltar gör skillnad. Det finns flera dimensioner till varför vi ska välja exempelvis ekologiska barnkläder. Först och främst för ditt eget barns välbefinnande, och sedan också naturligtvis för vårt gemensamma välbefinnande som människor och samhällen som vill vara sunda i framtiden.

Miljö och hälsa är allas ansvar

Hur handlar du barnkläder idag? Tittar du om det är ekologisk bomull eller köper du bara produkten rakt av?

Just detta gör all skillnad i världen! Ekologisk bomull exempelvis, odlas helt utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel, den vattnas bara med vanligt grundvatten. Detta gör stor skillnad för miljön då detta bidrar till renare vattendrag och renare mark, vilket ger en bättre natur och miljö för alla som lever där. Det finns flera certifieringar för ansvarsfull textiltillverkning, håll utkik efter dessa, ett exempel är Oeko-Tex som står för ansvarfull tillverkning från råvara till färdig produkt.

Eco-butiker

Det finns numera mängder av second hand butiker för barnkläder, där kan man göra fynd och hitta riktigt snygga kläder. Återanvändning är dessutom mycket bra. Det finns också butiker som enbart säljer ekologiska barnkläder, ett exempel är Ecoloco som säljer funktionella och färgglada ekologiska kläder online med märken som Katvig, Green Cotton, Eko-Logic, Geggamoja med flera.

Alltfler butiker gör ett aktivt val att sälja miljövänligt i takt med att konsumenterna gör dessa val.

Om författaren

ivadmin