Cyberkläder och profilering

Avivadmin

Cyberkläder och profilering

I annonser kan man se skor som blinkar, futuristiskt designade sneakers eller sportskor, och kläder som har insydda sensorer och som är designade för att man ska kunna se ut som en superhjälte

Oavsett om vi handlar extra coola barnkläder eller leksaker, eller om vi håller oss till ett mer klassiskt sortiment, är det viktigt att vi kastar en blick på hur miljövänligt de är tillverkade. Ibland kan man lätt dras med när man upptäcker ett nytt superläckert plagg, men stanna till, läs produktetiketten och fatta beslut efter detta.

Kläder efter intresse

Medan Barngrottans profil går mot hög kvalitet, trygghet och funktion finns det butiker som profilerar sitt sortiment utifrån barnens intressen, ett exempel är märket Maison Chaos som tycker att barn ska få känna sig som superhjältar. Sortimentet utgår ifrån sådana siluetter och är väl genom tänkt. Eftersom superhjälpar är väldigt snabba behöver de ha tajta byxor för att springa fort. Butiken Busiga Barn satsar på grafiska mönster i en ”lekfull kollektion med skruv”. Babykungen har specialiserat sig på kläder med personliga tryck. Det finns en djungel av olika sorters barnkläder på marknaden, och faktiskt även butiker som exempelvis BABAF som ”tillverkar barnkläder för medvetna föräldrar”.

Om författaren

ivadmin