Hitta den perfekta doppresenten

Avkalle

Hitta den perfekta doppresenten

Har det kommit ett nytillskott till familjen eller vänkretsen? Då vankas det med andra ord säkert snart ett dop. Som besökare vill man ju komma på en riktigt bra doppresent till den lilla människan, men vad kan man egentligen ge? I den här artikeln kommer du att få tips på riktigt bra doppresenter.

Rikt utbud av doppresenter

Ställer du dig frågan: Vad kan man ge bort i doppresent? innan du ska besöka ett dop. Då följer här några riktigt bra tips. Det första du bör göra är att surfa in på Partytajm.se. De har nämligen ett brett utbud av doppresenter för både flickor och pojkar. Allt är dessutom prydligt indelat i smarta kategorier så att du enkelt kan hitta en passande present. Du kanske inte direkt har råd att ge bort ett lekrum som det som man i Blekinge gav till prinsessan Adrienne, men några roliga leksaker passar säkert plånboken bättre. Vad sägs om en vacker skallra, eller ett hållbart tåg i trä. Vill du istället ge bort något praktiskt som kan lära den lilla om pengar och ekonomi? Satsa då på en fin sparbössa, kanske till och med en silverpläterad sådan. Böcker är också alltid helt rätt att ge bort i dopgåva. Satsa gärna på någon av klassikerna av Elsa Beskow. Vill du vara lite mer modern så kan en inkluderande barnbok vara helt rätt.

Låt gåvan komma från hjärtat

När man funderar och frågar sig: ”Vad kan man ge bort i doppresent?”, är det viktigt att inte bara fokusera på ekonomiskt värde. Låt istället gåvan komma från hjärtat och ge bort något som du verkligen har lagt tanke bakom. Det är heller inte fel att ge bort något som barnet kan använda när det är lite äldre, till exempel ett vackert smycke.

En annan sak som är trevlig att ge bort är så kallade minnesböcker där föräldrarna kan fylla i viktiga milstolpar i barnets liv, till exempel första stegen eller första tanden. En sådan bok är sedan väldigt rolig för barnet att ha längre fram i livet. Ofta glömmer man nämligen bort de där små sakerna, men när de roliga små anekdoterna står nedskrivna i en bok är det lättare att komma ihåg. Kanske kan du också själv bidra med några foton till boken, till exempel på dig själv tillsammans med barnet i fråga? Kort sagt, lägger du bara lite kärlek och tanke bakom din gåva kommer den att bli uppskattad länge.

Om författaren

kalle administrator