Hur blir det i framtiden?

Avivadmin

Hur blir det i framtiden?

Hur kommer barnkläderna att se ut i framtiden? Vad ska nästa 100 år tillföra? Resan har börjat och den är mycket spännande!

Smarta kläder gör att garderoben krymper. Du kan använda ett plagg till flera saker och få det att skifta färg. Det finns också intressant teknologi som gör att kläder blir ännu mer spännande.

Framtiden är reda här

Vilka kläder kommer framtidsbarnet att bära? Förmodligen kläder som kan byta färg och mönster och som har någon form av användbar teknologi i sig. För nya generationer av barn kommer vissa saker att vara självklara och de kommer inte alls att förstå den stenålder vi lever i idag. Om tonåringen hamnar på en fest där någon har samma outfit kan man snabbt byta ut mönstret. Redan idag finns det företag som exempelvis engelska The Unseen som arbetar med att ta fram kläder som kan byta färg med hjälp av en app.

Men det finns många exempel. Google har Projekt Jacquard tillsammans med Levi´s. De ska ta sy ihop jeans som funkar som en mobiltelefon. Tekniken ska ligga inbäddad i tyget om du vill ta en selfie eller skaffa en Uber hem efter festen. Framtiden kläder kan också själva reglera temperaturen. Framtidens plagg blir multifunktionella så det krävs inte lika många som idag.

Om författaren

ivadmin