Rengör barnets leksaker på ett tryggt sätt

Avkalle

Rengör barnets leksaker på ett tryggt sätt

Oavsett om du är förstagångsförälder eller om du har varit med i leken förr har du säkerligen fått höra eller uppleva att små barn stoppar det allra mesta i munnen. Barn har inte förmågan som krävs för att betrakta de faror som finns med att snutta eller suga på föremål som har exponerats med virus, smuts och bakterier. Om du inte tar hand om ditt barns leksaker och rengör dem noga med jämna mellanrum finns det risk för att ditt barn blir sjukt.

Att rengöra leksaker kan låta som en enkel uppgift, men eftersom leksakerna ska användas av barn och troligtvis kommer att åka rakt in i munnen igen, behöver de rengöras på ett effektivt och säkert sätt. Naturligtvis är det även viktigt att du städar hemmet på ett lika skonsamt sätt. Har du inte tid eller möjlighet att ta hand om röran kan du använda dig av https://qleano.se/ istället. När du får hjälp av https://qleano.se/ med din hemstädning är du garanterad ett bra resultat.

Rengör babyleksaker

  • Leksaker som har tappats på marken bör direkt torkas av med en våtservett eller fuktig trasa innan du ger tillbaka dessa till ditt barn.
  • Leksaker som är framtagna för barn att bita på ska alltid rengöras genom att kokas i hett vatten. Det kan t.ex. handla om klassiska bitringar eller andra typer av bit- och sugleksaker.
  • Utöver leksaker är det viktigt att du även kokar barnets nappar med jämna mellanrum. Detta gäller även för nappflaskor som barnet använder.
  • Babyleksaker av trä bör rengöras med en duktig svamp. Detta gäller även för leksaker av plast. För träleksaker är det viktigt att inte använda för mycket fukt och väta, eftersom det kan göra så att materialet spricker.
  • Värmetåliga plastleksaker kan med fördel rengöras i diskmaskinen. Placera dem då i den övre korgen i diskmaskinen. I den övre korgen är det inte lika hårt tryck som i den nedre, men leksakerna blir fortfarande rena och fina.
  • Gosedjur och andra mjuka leksaker kan tvättas i tvättmaskinen om tvättinstruktionerna tillåter. Det säkerställer att smuts, fläckar och bakterier försvinner på ett skonsamt sätt.

Om författaren

kalle administrator