Smutsiga barn

Avkalle

Smutsiga barn

Det finns ett gammalt talesätt som säger att lite smuts har ingen dött av. I dagens läge när barn hellre leker med mobiltelefonen än gräver ute i sandlådan är den meningen mer relevant än någonsin.

Olyckor händer så lätt

Ett misstag många föräldrar begår är att skälla på sina barn när de spiller, vilket kan göra mer skada än nytta. Med soffklädsel Ikeasoffa är det trots allt lätt att bara byta ut klädseln om det blivit fläckar som behöver tvättas bort. Om du dessutom har flera olika soffklädslar är det bara att trä på den ena när den andra ligger i tvätten. Ett tips är därför att skaffa ett antal klädslar så slipper du stressa över fläckar i soffan, samtidigt som barnet kan lära sig av sina misstag utan att få skäll.

Smuts är inte farligt

Barn som spenderar alltmer tid inomhus framför datorn eller med telefonen behöver uppmuntras till lek utomhus. Att barnen blir smutsiga av att leka hör till och är något man som förälder får räkna med. Det bästa är att försöka se det positivt. Även om barnen kommer in med smutsiga kläder och leriga skor, vilket kan innebära mer jobb för dig är det i alla fall ett tecken på att de haft roligt.

Om författaren

kalle administrator