Tandhälsa hos barn

Avkalle

Tandhälsa hos barn

Hål i tänderna är aldrig roligt, speciellt inte för barn. En del barn är rädda för tandläkaren och det kan vara riktigt jobbigt för både föräldrar och barn. Men om du ser till att barnet använder bra produkter för rengöring av tänderna och följer tydliga rutiner så kan ni slippa besvärliga tandläkarbesök.

Produkter som hjälper

Dålig tandhälsa är vanligt hos vissa barn, men i många fall behöver det inte vara så. På https://www.sunstargum.com/se-sv/ finns alla produkter du kan tänkas behöva för ditt barn. De har exempelvis vibrerande tandborstar som hjälper till att rengöra tänderna och ta bort beläggningar. Genom att testa olika produkter från https://www.sunstargum.com/se-sv/ kan du hitta vad som passar ditt barn. Kanske kan du till och med finna en tandborste som barnet tycker det är roligt att använda.

Tydliga rutiner

Alla barn mår bra av att följa rutiner. Det är särskilt viktigt när det gäller tandborstning då det annars lätt kan glömmas bort eller hoppas över av olika anledningar. Ett tips är att sätta upp regeln att tänderna ska borstas varje morgon efter frukost och varje kväll innan läggdags. Om ditt barn inte tycker om att borsta tänderna så kan det vara en bra idé att göra det tillsammans.

Om författaren

kalle administrator