Tips på hur du ska finansiera barnprodukter

Avkalle

Tips på hur du ska finansiera barnprodukter

Barnprodukter kostar inte sällan mycket pengar. Ett barn kostar totalt omkring en miljon kronor från födsel till 18 års ålder. Den summan består till stor del av inköp av olika barnprodukter. För att finansiera alla barnprodukter som ett barn behöver finns det bra knep som du kan ta till om du har en tight privatekonomi. Att sälja saker som barnet inte längre behöver eller andra saker som finns i hushållet är en mycket bra idé. Om du exempelvis har guldsmycken hemma som du inte längre använder kan du sälja guld och få pengar till nödvändiga barnprodukter. Det bästa med att sälja guld är att du knappt behöver anstränga dig. Du beställer ett brev som är helt kostnadsfritt där du lägger allt ditt guld. Du skickar sedan tillbaka brevet och får ett prisförslag på ditt guld när de anlänt till mottagaren. Andra saker kan du försöka sälja genom att lägga ut på olika köp- och säljsidor.

Sälj saker kontinuerligt

För att lyckas sälja dina saker som inte är guld ska du tänka på att skriva en tydlig beskrivning som förklarar vad det är du säljer och skicket på prylen. Priset är även avgörande för om du får saken såld eller inte. Ett tips är att lägga dig lite under alla andra för att snabbt få sälja dina saker. Det är bättre att sälja till ett lägre pris än att inte få sälja alls. Att rensa och sälja saker är något som du kan försöka göra regelbundet. När barnet har växt ur något kan du även ta för vana att försöka sälja det direkt för att få pengar att finansiera de nya barnprodukterna.

Köp barnprodukter på begagnatmarknaden

Om du har en tight ekonomi är det bra att försöka prioritera vilka barnprodukter som är värda att köpa. Kläder, ytterkläder och skor är något som du bara måste köpa. Barn växer också hela tiden och kräver ständigt nya kläder. Det kan vara en fördel att försöka handla på begagnatmarknaden om du vill hitta billigare kläder. Du kan fynda väldigt bra kläder där till superpriser men det gäller att leta och hålla dig uppdaterad på olika köp- och säljsidor.

Planera inköpen av barnprodukter

Det är aldrig roligt som förälder att känna att du inte kan ge ditt barn den där cykeln eller leksaken för att pengarna inte finns. Men genom att planera köpen av barnprodukterna och försöka ligga i framkant går det oftast att lösa relativt bra. Att handla på rea är också en bra grej. Om barnet behöver en overall till nästkommande vinter kan det vara en bra idé att köpa den på rea under våren när vinterkläder säljs ut. Det kan även vara bra att lägga undan en summa varje månad för större händelser som jul och födelsedagar. Då finns det pengar av ta av när det är dags för större inköp.

Om författaren

kalle administrator